Mandarínková torta
CESTO 3 vajcia 150 g kryštálového cukru 120 g polohrubej múky tuk na vymastenie formy múka na vysypanie formy KRÉM: 2 mandarínkové kompóty 300 ml šľahačkovej smotany 2 balíčky vanilkového pudingu bez varenia NA OZDOBU: ľubovoľné ovocie 50 g čokolády na varenie

Mandarínková torta - príprava

    1. Vajcia vyšľaháme s cukrom dopenista. Prisypeme preosiatu múku a opatrne premiešame. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Upečené cesto vyberieme z formy a necháme vychladnúť.
    2. Krém: Šťavu z oboch kompótov vylejeme do väčšej nádoby a doplníme vodou do 500 ml. Pridáme dva balíčky instantného vanilkového pudingu a dobre vymiešame. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme dotuha a zľahka zapracujeme do pudingovej hmoty. Polovicu kompótových mandarínok pokrájame na menšie kúsky a vmiešame do krému.
    3. Na vychladnutý tortový korpus rovnomerne natrieme hrubú vrstvu krému. Tortu na niekoľko hodín odložíme do chladu. Po stuhnutí ozdobíme povrch torty zvyšnými kompótovými mandarínkami, ovocím a postrúhanou čokoládou.
Top