Jogurtový pohár s lieskovcami
Kategória:
2 žĺtky
3 lyžice práškového cukru
2 lyžice teplej vody
1 vanilínový cukor
postrúhaná kôra a šťava z 1 citróna
2 biele jogurty
1 balíček mletej želatíny
100 ml mlieka
2 bielky
2 lyžice cukru
NA OZDOBENIE:
1 lyžica posekaných lieskových orieškov
mliečna čokoláda
Jogurtový pohár s lieskovcami - príprava
Žĺtky s práškovým a vanilínovým cukrom a dvoma lyžicami teplej vody dobre vyšľaháme. Do zmesi primiešame citrónovú šťavu, postrúhanú kôru a obidva jogurty.
Želatínu vsypeme do mlieka a necháme napučať (asi 10 min.). Potom ju pomaly zahrievame vo vodnom kúpeli (max. 60 °C) až do úplného rozpustenia. Odstavíme, primiešame asi tretinu jogurtového krému, 1-2 minúty opäť prehrejeme vo vodnom kúpeli, potom pridáme želatínu do zvyšku jogurtového krému. Necháme stuhnúť.
Z bielkov a dvoch lyžíc cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne zapracujeme do stuhnutého krému.
Krém rozdelíme do pohárov, posypeme posekanými lieskovcami a ozdobíme postrúhanou mliečnou čokoládou.
Podobné recepty
Kategória:
2 žĺtky
3 lyžice práškového cukru
2 lyžice teplej vody
1 vanilínový cukor
postrúhaná kôra a šťava z 1 citróna
2 biele jogurty
1 balíček mletej želatíny
100 ml mlieka
2 bielky
2 lyžice cukru
NA OZDOBENIE:
1 lyžica posekaných lieskových orieškov
mliečna čokoláda
Jogurtový pohár s lieskovcami - príprava
Žĺtky s práškovým a vanilínovým cukrom a dvoma lyžicami teplej vody dobre vyšľaháme. Do zmesi primiešame citrónovú šťavu, postrúhanú kôru a obidva jogurty.
Želatínu vsypeme do mlieka a necháme napučať (asi 10 min.). Potom ju pomaly zahrievame vo vodnom kúpeli (max. 60 °C) až do úplného rozpustenia. Odstavíme, primiešame asi tretinu jogurtového krému, 1-2 minúty opäť prehrejeme vo vodnom kúpeli, potom pridáme želatínu do zvyšku jogurtového krému. Necháme stuhnúť.
Z bielkov a dvoch lyžíc cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne zapracujeme do stuhnutého krému.
Krém rozdelíme do pohárov, posypeme posekanými lieskovcami a ozdobíme postrúhanou mliečnou čokoládou.
Želatínu vsypeme do mlieka a necháme napučať (asi 10 min.). Potom ju pomaly zahrievame vo vodnom kúpeli (max. 60 °C) až do úplného rozpustenia. Odstavíme, primiešame asi tretinu jogurtového krému, 1-2 minúty opäť prehrejeme vo vodnom kúpeli, potom pridáme želatínu do zvyšku jogurtového krému. Necháme stuhnúť.
Z bielkov a dvoch lyžíc cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne zapracujeme do stuhnutého krému.
Krém rozdelíme do pohárov, posypeme posekanými lieskovcami a ozdobíme postrúhanou mliečnou čokoládou.