Plnené lokše
500 g uvarených zemiakov v šupke, 200 g hladkej múky, 1 lyžica masti, soľ. Plnka : 250 g bravčovej pečene, 1 lyžica masti, 1 cibuľa, 100 g hlív, 150 g mrazenej zeleniny, 1 lyžica kečupu, soľ, mleté čierne korenie, rasca.

Plnené lokše - príprava

    Uvarené zemiaky ošúpeme, postrúhame na jemnom strúhadle, pridáme múku, masť, osolíme a vypracujeme hladké cesto.
    Z cesta formujeme guľky s priemerom asi 6 cm,
    každú rozvaľkáme na pomúčenej doske na tenučké placky
    a opekáme na suchej teflónovej panvici z oboch strán.
    Upečené lokše naplníme plnkou a zvinieme.

    Plnka : Pečeň pokrájame na kúsky a spolu s pokrájanou cibuľou a hlivami opražíme na masti.
    Pridáme zeleninu, okoreníme, osolíme, posypeme rascou a dusíme do mäkka.
    Pred dokončením dusenia pridáme kečup.
Top