Tlačenka s hlivou
2 bravčové nožičky, 1 kolienko, kúsok kože,soľ, bobkový list, čierne korenie, cibuľu, cesnak, koreňovú zeleninu,klobúčiky hlív, cesnak, majoránka, mleté čierne korenie, vegeta,kocka zeleninového bujónu

Tlačenka s hlivou - príprava

    2 bravčové nožičky, 1 kolienko a kúsok kože vložíme do studenej vody a necháme zovrieť. Po zovretí prvú vodu zlejeme, aby nevznikli zákaly. Doplníme vodu, pridáme soľ, bobkový list, čierne korenie, cibuľu, cesnak, koreňovú zeleninu a na miernom ohni varíme.
    Keď je koleno uvarené, vyberieme ho, mäso pokrájame a kožu dáme ešte variť.
    Potom vyberieme kože aj nožičky, kože najemno pomelieme a pridáme k mäsu.
    Vývar necháme vychladnúť a odstránime z neho masť.
    Opäť dáme zovrieť.
    Medzitým z hlív pripravíme len klobúčiky, prevaríme ich, opláchneme studenou vodou, pokrájame na rezance a vložíme do vývaru.
    Pridáme rozotrený cesnak, majoránku, mleté čierne korenie, vegetu a kocku zeleninového bujónu.
    Zovretú zmes plníme do vrecúšok na tlačenku.
Top