Osviežujúci zákusok
Kategória:
CESTO:
5 vajec,250 g kryštálového cukru,100 ml oleja,100 ml vody, 250 g polohrubej múky,1 prášok do pečiva prášok
ANANÁSOVÁ ŽELATÍNA:
1 väčšia konzerva ananásu,100 g kryštálového cukru,šťava z jedného citróna,2 balíčky Zlatého klasu
TVAROHOVÝ KRÉM:
500 g tvarohu,2 balíčky vanilínového cukru,100g kryštálového cukru,1 kyslá smotana,100 ml mlieka,1 balíček mletej želatíny
Osviežujúci zákusok - príprava
Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Postupne pridáme žĺtky, olej, vodu a preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme.
Ananásová želatína: Kompótovú šťavu zlejeme a doplníme vodou približne do 750 ml. Vmiešame dva Zlaté klasy, osladíme a ochutíme citrónovou šťavou. Za stáleho miešania uvaríme hustú kašu, ktorú necháme mierne vychladnúť.
Na vychladnuté cesto poukladáme pokrájaný ananás, ktorý zalejeme vlažnou ananásovou želatínou. Necháme stuhnúť.
Tvarohový krém: Tvaroh s kyslou smotanou, vanilínovým a kryštálovým cukrom dobre vymiešame (alebo rozmixujeme). Želatínu vsypeme do mlieka a necháme napučať (5 – 10 min). Vo vodnom kúpeli (max. 60 °C) ju zahrievame až do úplného rozpustenia. Odstavíme, pridáme tretinu tvarohového krému, krátko prehrejeme a zmiešame so zvyškom krému. Zmes natrieme na ananásovú vrstvu.
Zákusok necháme stuhnúť nachladnom mieste, potom krájame na rezy.
Podobné recepty
Kategória:
CESTO:
5 vajec,250 g kryštálového cukru,100 ml oleja,100 ml vody, 250 g polohrubej múky,1 prášok do pečiva prášok
ANANÁSOVÁ ŽELATÍNA:
1 väčšia konzerva ananásu,100 g kryštálového cukru,šťava z jedného citróna,2 balíčky Zlatého klasu
TVAROHOVÝ KRÉM:
500 g tvarohu,2 balíčky vanilínového cukru,100g kryštálového cukru,1 kyslá smotana,100 ml mlieka,1 balíček mletej želatíny
Osviežujúci zákusok - príprava
Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Postupne pridáme žĺtky, olej, vodu a preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme.
Ananásová želatína: Kompótovú šťavu zlejeme a doplníme vodou približne do 750 ml. Vmiešame dva Zlaté klasy, osladíme a ochutíme citrónovou šťavou. Za stáleho miešania uvaríme hustú kašu, ktorú necháme mierne vychladnúť.
Na vychladnuté cesto poukladáme pokrájaný ananás, ktorý zalejeme vlažnou ananásovou želatínou. Necháme stuhnúť.
Tvarohový krém: Tvaroh s kyslou smotanou, vanilínovým a kryštálovým cukrom dobre vymiešame (alebo rozmixujeme). Želatínu vsypeme do mlieka a necháme napučať (5 – 10 min). Vo vodnom kúpeli (max. 60 °C) ju zahrievame až do úplného rozpustenia. Odstavíme, pridáme tretinu tvarohového krému, krátko prehrejeme a zmiešame so zvyškom krému. Zmes natrieme na ananásovú vrstvu.
Zákusok necháme stuhnúť nachladnom mieste, potom krájame na rezy.
Ananásová želatína: Kompótovú šťavu zlejeme a doplníme vodou približne do 750 ml. Vmiešame dva Zlaté klasy, osladíme a ochutíme citrónovou šťavou. Za stáleho miešania uvaríme hustú kašu, ktorú necháme mierne vychladnúť.
Na vychladnuté cesto poukladáme pokrájaný ananás, ktorý zalejeme vlažnou ananásovou želatínou. Necháme stuhnúť.
Tvarohový krém: Tvaroh s kyslou smotanou, vanilínovým a kryštálovým cukrom dobre vymiešame (alebo rozmixujeme). Želatínu vsypeme do mlieka a necháme napučať (5 – 10 min). Vo vodnom kúpeli (max. 60 °C) ju zahrievame až do úplného rozpustenia. Odstavíme, pridáme tretinu tvarohového krému, krátko prehrejeme a zmiešame so zvyškom krému. Zmes natrieme na ananásovú vrstvu.
Zákusok necháme stuhnúť nachladnom mieste, potom krájame na rezy.