Sekaný biftek
250 g hovädzieho mäsa, 250 g bravčového mäsa, 60 g masla, 2 žemle, 50 g cibule, 250 g hlív, 1 vajce, soľ, rasca, hladká múka, čierne korenie.

Sekaný biftek - príprava

    Žemle pokvapkáme vodou a vyžmýkame.
    Mäso pomelieme spolu so žemľami, osolíme, okoreníme, pridáme nadrobno posekanú cibuľu, vajce a premiešame.
    Zo zmesi formujeme okrúhle placky, ktoré vložíme
    do vymasteného pekáča a pomaly v rúre pečieme do zmäknutia. Hlivy nakrájame, vložíme na zvyšok masla, posypeme rascou
    a dusíme do zmäknutia.
    Mäkké vydusíme až na tuk, ktorý zaprášime troškou múky, zalejeme vodou alebo vývarom, osolíme a povaríme.
    Povarenú šťavu s hubami nalejeme na bifteky a spoločne chvíľu podusíme.
Top