Zapečené hlivy s vínom
Kategória: 
500 g hlivy, 40 g masla, osmina litra bieleho vína, soľ, mleté korenie, 500 g zemiakov, 300 g mrkvy, dva póry, 75 g postrúhaného tvrdého syra, tri vajcia, bazalka, sladká smotana.

Zapečené hlivy s vínom - príprava

    Hlivu očistíme a pokrájame na menšie časti.
    Opečieme ich na horúcom tuku.
    Pridáme trochu vína a 3 minúty dusíme.
    Osolíme a okoreníme podľa chuti.
    Zemiaky pokrájame na osminky.
    Mrkvu rozpolíme po dĺžke a pokrájame na hrubé rezance. Zemiaky 5 minút varíme, vyberieme z vody a vložíme mrkvu. Asi po 5 minútach vodu zlejeme.
    Pór očistíme, pokrájame na kolieska.
    Pór zmiešame so zemiakmi, mrkvou a uložíme na dno pekáča. Potom navrstvíme hlivu.
    Posypeme bazalkou a syrom.
    Smotanu vyšľaháme s vajciami, soľou a korením, podlejeme zmes v pekáči a zapečieme.
Top