Zeler zapečený so syrom
Kategória: 
Dva väčšie mladé zelery, 100 g masla, 150 g strúhanky, 150 g tvrdého syra, 3 vajcia, 2 žĺtky, 1 dl sladkej smotany, 4 rajčiny, hrsť petržlenovej vňate, soľ, korenie.

Zeler zapečený so syrom - príprava

    Zeler očistíme, umyjeme a uvaríme v slanej vode do polomäkká.
    Nakrájame ho na plátky.
    Pekáč vymastíme, vysypeme strúhankou a na dno uložíme vrstvu nakrájaného zeleru.
    Posypeme ho vrstvou strúhanky, ktorú sme predtým opražili na masle.
    Na to dáme vrstvu strúhaného syra, potom vrstvu plátkov zeleru, nasypeme na ňu opäť vrstvu strúhaného syra, na to naukladáme kolieska nakrájaných natvrdo uvarených vajec, ktoré posypeme petržlenovou vňaťou.
    Na to naukladáme kolieska rajčín.
    Zalejeme sladkou smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali
    2žĺtka.
    Osolíme, okoreníme a pečieme v mierne teplej rúre asi 30 minút.
    Chutí to fantasticky.
Top