Zemiakový šalát
Príprava
Varenie
Kategória: 

Zemiakový šalát troška inak.

Ingrediencie

Pre 4 Osoba(y)

Suroviny

  • 400 g v šupke uvarených zemiakov, 3 , 2 cibule , 1 , ,
  • 1 ks červenú papriku
  • 3 lyžice lyžice olivového oleja
  • 150 g prerastenej slaniny
  • 1 lyžicu horčice
  • soľ, mleté biele korenie, pažítku

Zemiakový šalát - príprava

    V šupke uvarené zemiaky, ešte horúce, pokrájame na hrubšie plátky.
    Slaninu pokrájame na veľmi malé kocky a speníme ju na olivovom oleji.
    Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a krátko prehrejeme. Papriku pokrájame tiež na veľmi malé kocky a pridáme ju k pokrájaným zemiakom. K zemiakom pridáme aj slaninu s cibuľou.
    Pridáme horčicu, korenie soľ a ocot. Premiešame tak, aby sa väčšia časť zemiakov rozpadla.
    Šalát môžeme podávať ešte teplý, ale aj studený.
    Pri podávaní šalát posypeme pažítkou a petržlenovou vňaťou.
Top