400 g v šupke uvarených zemiakov, 3 , 2 cibule , 1 , ,
1 ks červenú papriku
3 lyžice lyžice olivového oleja
150 g prerastenej slaniny
1 lyžicu horčice
soľ, mleté biele korenie, pažítku
Zemiakový šalát - príprava
V šupke uvarené zemiaky, ešte horúce, pokrájame na hrubšie plátky. Slaninu pokrájame na veľmi malé kocky a speníme ju na olivovom oleji. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a krátko prehrejeme. Papriku pokrájame tiež na veľmi malé kocky a pridáme ju k pokrájaným zemiakom. K zemiakom pridáme aj slaninu s cibuľou. Pridáme horčicu, korenie soľ a ocot. Premiešame tak, aby sa väčšia časť zemiakov rozpadla. Šalát môžeme podávať ešte teplý, ale aj studený. Pri podávaní šalát posypeme pažítkou a petržlenovou vňaťou.