Vianočné medovníčky
60 dkg hladkej múky, 25 dkg Smetol, 20 dkg práškového cukru, 3 celé vajcia, 1 kávová lyžička sóda bicarbóny, 4 polievkové lyžice vlažného medu, 1 lyžička perníkového korenia /škorica, aníz, klinčeky, hrebíčky, badián/ 1 štamperlík rumu POLEVA na zdobenie: 1 bielok, 11 dkg dobre preosiateho práškového cukru, pár kvapiek citrónu

Vianočné medovníčky - príprava

    Zmiesiť hladké cesto a dať na noc do chladu.
    Vyvaľkať na pomúčenej doske na hrúbku 1/2 cm a vykrajovať rôzne formičky, ukladať na vymastený plech.
    Vrch potrieť rozšľahaným žĺtkom.
    Z plechu zobrať za tepla.

    Po vychladnutí zdobiť polevou.
    Pomaly asi 20 minút miešať na hladkú bielu hmotu.
    Potom dať do mikroténového sáčku.
    Ak tečie pridať práškový cukor a zdobiť.
Top