Zapekané rybie filé so špenátom
Kategória: 
700 g rybieho filé alebo filety z bielych rýb, 700 g špenátových lístkov alebo mrazený špenát, 2,5 dl prírodného bieleho vína (suché), 2,5 dl mlieka, 30 g strúhaného parmezánu, 60 g masla, 50 g múka, soľ, štipka muškátového orieška , mleté čierne korenie

Zapekané rybie filé so špenátom - príprava

    Rybie filé osolíme, okoreníme, opečieme na masle a podusíme vo víne.
    Špenát udusíme.
    Z masla, mlieka a múky pripravíme bešamel.
    Do ohňovzdornej misky navrstvíme rybie filé, ktoré posypeme muškátovým orieškom, bešamel a špenát.
    Zopakujeme ešte raz. Na záver posypeme strúhaným parmezánom a dáme zapiecť.

    ALEBO: Vypraný špenát posolíme a dusíme na masle.
    Filé osolíme, okoreníme a vložíme do nádoby s vínom a trochou masla a varíme.
    Pripravíme si bešamelovú omáčku: rozohrejeme maslo, pridáme hladkú múku, dobre rozmiešame a zakryté varíme až kým nezovrie.
    Potom prilejeme za stáleho miešania mlieko, až kým nedostaneme vláčnu omáčku, ktorú dochutíme soľou, korením a muškátom.
    Na záver pridáme do omáčky vínny vývar, z ktorého sme predtým vybrali filé.
    Do olejom vymazaného pekáča dáme vrstvu filé, ktorú zalejeme bešamelom, dáme vrstvu špenátu ktorú zase zalejeme bešamelom, opäť dáme vrstvu filé, ktorú zalejeme bešamelom a navrch dáme vrstvu parmezánu.
    Vložíme do rúry (190°C, 15 minút), až kým parmezán nesčervenie.
Top