Syrové slimáčiky
200 g polohrubej múky, soľ, štyri lyžice kyslej smotany, 100 g masla, 80 g smotanového syra, petržlenová vňať, jedno vajce, 100 g tvrdého syra, 50 g lieskových orieškov, sezamové semienka

Syrové slimáčiky - príprava

    Do misy dáme múku, zmiešame so soľou, pridáme smotanu, postrúhané maslo, smotanový syr, posekanú petržlenovú vňať a vypracujeme vláčne cesto. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na hrúbku pol centimetra a potrieme vajcom rozšľahaným so soľou. Posypeme nahrubo postrúhaným syrom, posekanými a nasucho opraženými orieškami, pevne zvinieme, zabalíme do alobalu a na niekoľko hodín dáme na chladné miesto. Potom ostrým nožom nakrájame na plátky široké 1 cm, rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie, posypeme sezamom a vo vyhriatej rúre upečieme doružova.

Vaše názory

(5/5)
Top