Turecký med
Kategória:
3 bielky, 180 g práškového cukru (ak je bielok väčší, tak aj 200-210 g),| 100 g medu | 120 g posekaných burských orieškov (môžu byť aj posekané želé cukríky) a oplatky.
Turecký med - príprava
Med dáme rozehriať, ale nie variť.
Bielky s cukrom šleháme nad parou do zhustnutia.
Potom tenkým pramienkom za stáleho miešania prilievame med. Nakoniec primiešame oriešky.
Hmotu necháme schladiť a potom ju natierame na oplatky
(2 – 3) asi na 1 cm vysoko.
Zvrchu ju prikryjeme tiež oplatkou a zaťažíme ľahkým prkienkom.
Druhý den krájame na úzke prúžky.
Kategória:
3 bielky, 180 g práškového cukru (ak je bielok väčší, tak aj 200-210 g),| 100 g medu | 120 g posekaných burských orieškov (môžu byť aj posekané želé cukríky) a oplatky.
Turecký med - príprava
Med dáme rozehriať, ale nie variť.
Bielky s cukrom šleháme nad parou do zhustnutia.
Potom tenkým pramienkom za stáleho miešania prilievame med. Nakoniec primiešame oriešky.
Hmotu necháme schladiť a potom ju natierame na oplatky
(2 – 3) asi na 1 cm vysoko.
Zvrchu ju prikryjeme tiež oplatkou a zaťažíme ľahkým prkienkom.
Druhý den krájame na úzke prúžky.
Bielky s cukrom šleháme nad parou do zhustnutia.
Potom tenkým pramienkom za stáleho miešania prilievame med. Nakoniec primiešame oriešky.
Hmotu necháme schladiť a potom ju natierame na oplatky
(2 – 3) asi na 1 cm vysoko.
Zvrchu ju prikryjeme tiež oplatkou a zaťažíme ľahkým prkienkom.
Druhý den krájame na úzke prúžky.