Medovníky
400 g hladkej múky, 160 g práškového cukru, 60 g Hery, 2 vajcia, 100 g med, 1 KL sódy, perníkové korenie (aníz, badyán, klinčeky, škorica) Poleva: 140g 2-krát preosiateho práškového cukru a 1 bielok a 2 kvapky octu

Medovníky - príprava

    Trikrát preosiatu múku spolu so sódou zmiesime s trikrát preosiatym cukrom, Herou, vajciami, medom a perníkovým korením.
    Hmotu dobre vymiesime a dáme do silónového vrecka, dobre uzavrieme a dáme na 24 hodín na chladné miesto.
    Potom vyvaľkáme, vykrajujeme tvary a dáme na slabo vymastený plech.
    Tvary potrieme žĺtkom tesne pred vložením do rúry a pri 200 stupňoch pečieme.
    Hneď po upečení opäť potierame žĺtkom.
    Medovníčky vyzdobujeme na tenko polevou kornútkom z pauzáku.

    Upozornenie: Múku a cukor viackrát osievame. Koreniny – badyán, aníz, klinčeky a škoricu melieme tesne pred miesením.
    Vážime veľmi presne, hlavne med.
    Vajcia používame iba čerstvé s pekný tmavým žĺtkom.

    Ak sa dodržuje postup, medovníčky sa určite vydaria.

Vaše názory

(5/5)
Top