Zapekané zemiaky s údeným TOFU
Kategória: 
asi 500 g zemiakov,cibuľka, 2 strúčiky cesnaku, rasca,korenie, 250 g údeného TOFU,sójová omáčka, strúhanka, syr (asi 100 g) kyslá pochúťková smotana, 2 vajcia, pažítka alebo petržlenovú vňať.

Zapekané zemiaky s údeným TOFU - príprava

    asi 500 g zemiakov uvaríme v osolenej vode, pokrájame na tenké kolieska,ochutíme ich opraženou cibuľkou a
    2 strúčikmi cesnaku,posypeme rascou a korením
    asi 250 g údeného TOFU pokrájame na tenké plátky, pokropíme sójovou omáčkou, primiešame k zemiakom.
    Vymastíme ohňovzdornú misu, vysypeme strúhankou a naplníme zmesou.
    Posypeme strúhaným syrom (asi 100 g) a polejeme kyslou pochúťkovou smotanou, do ktorej sme rozmiešali 2 vajcia, pažítku alebo petržlenovú vňať.
    Podávame s rôznymi šalátmi.
Top