Pudingová torta s ovocím
250 g polohrubej múky 120 g masla 60 g práškového cukru jedno vajce Plnka: 500 ml mlieka dve lyžice kryštálového cukru 40 g vanilkového pudingu jeden žĺtok lekvár ovocie

Pudingová torta s ovocím - príprava

    Mäké maslo vymiešame s práškovým cukrom, vajcom a múkou. Vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme na tridsať minút na chladné miesto. Tortovú formu vymastíme a rozvaľkané cesto naň prenesieme a okraje formy obložíme. Pečieme vo vyhriatej rúre s teplotou 200 °C asi dvadsať minút. Po upečení necháme cesto vo forme vychladnúť. Potom ho vyberieme a po celom obvode potrieme lekvárom. Naplníme pudingovou plnkou a ozdobíme ovocím.

    Plnka: Mlieko zmiešame s kryštálovým cukrom a pudingovým práškom s vanilkovou príchuťou. Za stáleho miešania uvaríme puding. Do hotového pudingu pridáme žĺtok, premiešame a necháme trošku vychladnúť.
Top