Veľkonočný baránok s bielou polevou
Kategória:
140 g polohrubej múky,
50 g hladkej múky,
60 g Hery,
130 g práškového cukru,
½ balíčku prášku do pečiva,
80 g mletých orechov,
1 žĺtok,
1 vajce,
1/5 dl mlieka,
Na polevu: 300 g práškového cukru a asi 2 PL horúceho mlieka
Veľkonočný baránok s bielou polevou - príprava
Prísady na cesto postupne vymiešame, dáme do vymastenej a vysypanej formy na barančeka a a upečieme.
Cukor preosejeme a miešame s mliekom kým nevznikne hladká hmota.
Upečeného a vychladeného barančeka polejeme bielou polevou. Môžeme ho ozdobiť – urobíme očká z hrozienok alebo z hrebíčkov a na krk mu uviažeme červenú mašľu.
Kategória:
140 g polohrubej múky,
50 g hladkej múky,
60 g Hery,
130 g práškového cukru,
½ balíčku prášku do pečiva,
80 g mletých orechov,
1 žĺtok,
1 vajce,
1/5 dl mlieka,
Na polevu: 300 g práškového cukru a asi 2 PL horúceho mlieka
Veľkonočný baránok s bielou polevou - príprava
Prísady na cesto postupne vymiešame, dáme do vymastenej a vysypanej formy na barančeka a a upečieme.
Cukor preosejeme a miešame s mliekom kým nevznikne hladká hmota.
Upečeného a vychladeného barančeka polejeme bielou polevou. Môžeme ho ozdobiť – urobíme očká z hrozienok alebo z hrebíčkov a na krk mu uviažeme červenú mašľu.
Cukor preosejeme a miešame s mliekom kým nevznikne hladká hmota.
Upečeného a vychladeného barančeka polejeme bielou polevou. Môžeme ho ozdobiť – urobíme očká z hrozienok alebo z hrebíčkov a na krk mu uviažeme červenú mašľu.