Veľkonočný baránok s bielou polevou
140 g polohrubej múky, 50 g hladkej múky, 60 g Hery, 130 g práškového cukru, ½ balíčku prášku do pečiva, 80 g mletých orechov, 1 žĺtok, 1 vajce, 1/5 dl mlieka, Na polevu: 300 g práškového cukru a asi 2 PL horúceho mlieka

Veľkonočný baránok s bielou polevou - príprava

    Prísady na cesto postupne vymiešame, dáme do vymastenej a vysypanej formy na barančeka a a upečieme.
    Cukor preosejeme a miešame s mliekom kým nevznikne hladká hmota.
    Upečeného a vychladeného barančeka polejeme bielou polevou. Môžeme ho ozdobiť – urobíme očká z hrozienok alebo z hrebíčkov a na krk mu uviažeme červenú mašľu.
Top