Jablkové rezy s orechovou penou
200 g masla (margarínu), 200 g práškového cukru, 6 žĺtkov, 200 g polohrubej múky, 150 g mletých orechov, Plnka: 1 až 1,5 kg očistených a postrúhaných jabĺk, 4 PL kryštálového cukru, Orechová pena: 6 bielkov, 150 g práškového cukru, 150 g mletých orechov

Jablkové rezy s orechovou penou - príprava

    Maslo a práškový cukor vymiešame dopenista, postupne primiešame žĺtky, nakoniec vmiešame preosiatu múku a mleté orechy.
    Cesto dáme na vymastený plech, vysypaný polohrubou múkou
    a vo vyhriatej rúre upečieme tak napoly.
    Vyberieme, rozotrieme plnku z jabĺk podusených s cukrom a na ňu ozdobne navrstvíme tuhý sneh vyšľahaný s cukrom a mletými orechami.
    Koláč vložíme späť do rúry a dopečieme.
    Ak chceme mať koláč ešte sviatočnejší, pofŕkame ho polevou z roztopenej čokolády.
Top