Francúzske karamelové kocky
6 vajec, 6 lyžíc kryštálového cukru, 1 lyžička kakaa, 5 lyžíc polohrubej múky, 1 balíček prášku do pečiva, 50 ml oleja, Plnka: 1 l vody, 3 Zlaté klasy, 130 g kryštálového cukru, 1 vanilínový cukor, 2 lyžice kakaa, 7 bielkov, Šľahačkový krém: 4 lyžice kryštálového cukru, 300 ml mlieka, 2 šľahačky v prášku, strúhaná čokoláda na ozdobu

Francúzske karamelové kocky - príprava

    Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme olej, žĺtky a zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva a kakao.
    Cesto rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou posypaný plech a upečieme.
    Väčšiu časť vody dáme zovrieť, pridáme 70 g kryštálového cukru a balíček vanilínového cukru a vo zvyšnej vode rozmiešané Zlaté klasy.
    Do horúcej kaše postupne zapracujeme sneh zo 7 bielkov a 60 g cukru. Do polovice plnky vmiešame kakao.
    Na cesto natrieme najprv svetlú a potom tmavú plnku a napokon šľahačkový krém: cukor skaramelizujeme, zalejeme mliekom, rozvaríme, do vychladnutého pridáme šľahačky v prášku a vyšľaháme.
    Povrch ozdobíme strúhanou čokoládou.
Top