Bábovka s čokoládovou polevou
4 vajcia, 200 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 200 g hladkej múky špeciál, 1 vrecúško prášku do pečiva, 1 dl oleja, 1 dl vody, kakao, hrozienka, čokoládová poleva, tuk a múka na prípravu formy

Bábovka s čokoládovou polevou - príprava

    Žĺtky vymiešame dopenista s práškovým a vanilínovým cukrom. Postupne pridáme olej, vodu a múku s práškom do pečiva.
    Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do masy.
    Polovicu cesta vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a posypeme hrozienkami.
    Druhú polovicu prifarbíme kakaom (1 kopcovitá lyžica), vlejeme do formy a upečieme.
    Bábovku vyklopíme a po vychladnutí polejeme roztopenou čokoládou.
Top

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby