800 g morčacích pŕs,
50 g postrúhaného syra typu ementál,
3 vajíčka,
½ l bieleho vína,
½ l slepačieho vývaru (zeleninového),
2 šalotky,
4 PL smotany,
50 g čerstvých byliniek (najlepšie špenátové listy a pažítka),
soľ, mleté čierne korenie
Venušina roláda - príprava
Urobíme praženicu z vajec, pridáme do nej nastrúhaný syr, nasekané špenátové listy a pažítku, posolíme a okoreníme. Umyté a osušené morčacie prsia rozrežeme ostrým nožom na plátky.
Potrieme ich bylinkovou zmesou, stočíme a previažeme niťou. Posolíme a okoreníme.
Na rozohriatom oleji opražíme roládu z obidvoch strán, podlejeme vínom, prikryjeme a dusíme (môžeme dusiť aj v trúbe) asi 1 hodinu.
Vyberieme mäso a šťavu zriedime vývarom a dochutíme smotanou.
Omáčku servírujeme osobitne.
Podávame so zemiakovými pusinkami