Topinamburová polievka s píniovými orieškami
Kategória:
2 PL citrónovej šťavy, 750 g topinamburov, 1 cibuľu, 15 g masla, zeleninový vývar, mlieko, muškátový oriešok, mleté čierne korenie, 25 g pražených píniových orieškov
Topinamburová polievka s píniovými orieškami - príprava
Očistené a pokrájané topinambury vložíme do vody s citrónovou šťavou, aby nestratili farbu.
Nadrobno posekanú cibuľku dusíme na masle pod pokrievkou na najmenšom plameni dosklovita.
Topinambury zlejeme a pridáme k cibuľke.
Pod pokrievkou dusíme na miernom plameni 5 – 10 minút. Občas premiešame, dávame pozor, aby nezhnedli.
Prilejeme vývar a mlieko, 20 – 30 minút povaríme, kým topinambury nezmäknú.
Polievku rozmixujeme dohladka, dochutíme muškátovým orieškom, soľou a korením.
Opäť ju preložíme na sporák a zohrejeme, ale už ju nenecháme zovrieť.
Podávame posypanú píniovými orieškami.
Kategória:
2 PL citrónovej šťavy, 750 g topinamburov, 1 cibuľu, 15 g masla, zeleninový vývar, mlieko, muškátový oriešok, mleté čierne korenie, 25 g pražených píniových orieškov
Topinamburová polievka s píniovými orieškami - príprava
Očistené a pokrájané topinambury vložíme do vody s citrónovou šťavou, aby nestratili farbu.
Nadrobno posekanú cibuľku dusíme na masle pod pokrievkou na najmenšom plameni dosklovita.
Topinambury zlejeme a pridáme k cibuľke.
Pod pokrievkou dusíme na miernom plameni 5 – 10 minút. Občas premiešame, dávame pozor, aby nezhnedli.
Prilejeme vývar a mlieko, 20 – 30 minút povaríme, kým topinambury nezmäknú.
Polievku rozmixujeme dohladka, dochutíme muškátovým orieškom, soľou a korením.
Opäť ju preložíme na sporák a zohrejeme, ale už ju nenecháme zovrieť.
Podávame posypanú píniovými orieškami.
Nadrobno posekanú cibuľku dusíme na masle pod pokrievkou na najmenšom plameni dosklovita.
Topinambury zlejeme a pridáme k cibuľke.
Pod pokrievkou dusíme na miernom plameni 5 – 10 minút. Občas premiešame, dávame pozor, aby nezhnedli.
Prilejeme vývar a mlieko, 20 – 30 minút povaríme, kým topinambury nezmäknú.
Polievku rozmixujeme dohladka, dochutíme muškátovým orieškom, soľou a korením.
Opäť ju preložíme na sporák a zohrejeme, ale už ju nenecháme zovrieť.
Podávame posypanú píniovými orieškami.