6 bielkov, 170 g práškového cukru, 60 g rozpusteného masla, 170 g hrubej múky, 1lyžička kypriaceho prášku do pečiva Krém: 0,4 l mlieka, 2 lyžice hrubej múky,2 žĺtky, 80 g čokolády na varenie, 80 g práškového cukru, 150 g masla
Bielková roláda s čokoládovým krémom - príprava
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a vyšľaháme dohladka.
Potom do snehu striedavo vmiešame po lyžiciach maslo a múku premiešanú s kypriacim práškom.
Plech vyložíme mastným papierom, rozotrieme naň cesto, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme doružova.
Cesto aj s papierom zvinieme do rolády a necháme vychladnúť.
Z vychladnutej rolády stiahneme papier, potrieme ju krémom, zvinieme, vrch rolády potrieme zvyšným krémom a vidličkou ozdobíme.
Na niekoľko hodín dáme na chladné miesto.
Krém: V časti mlieka rozmiešame múku a žĺtky.
Zvyšné mlieko, rozlámanú čokoládu a cukor varíme za stáleho miešania a keď začne vrieť, prilejeme mlieko rozmiešané
s múkou a žĺtkami a uvaríme hustú kašu.
Do ešte teplej kaše pridáme vymiešané maslo a necháme vychladnúť