Kapustnica s údeným mäsom
Kategória: 
300 g prerasteného údeného bôčika, 500 g zemiakov, 300 g kyslej kapusty, 0,2 l kyslej smotany, 1 lyžica hladkej múky,1 lyžica mletej červenej papriky, 30 g masla, 2 strúčiky cesnaku

Kapustnica s údeným mäsom - príprava

    Mäso umyjeme, nakrájame na kocky a varíme vo vode.
    Pridáme zemiaky nakrájané na kocky, 10 minút povaríme, pridáme nakrájanú kyslú kapustu aj so šťavou a uvaríme domäkka.
    Vo vode rozšľaháme lyžicu hladkej múky, zriedime ju smotanou a vlejeme do polievky.
    Napokon zamiešame do masla mletú červenú papriku, pridáme do polievky a ešte 10 minút varíme.
    Dochutíme pretlačeným cesnakom a soľou.
Top