Božie milosti
Kategória: 
1. cesto: 1/2 kg hladkej múky, 2 žĺtky, soľ, 100 ml mlieka, 1/2 fľaše piva 2. cesto: 1/2 palmarínu, 200 g hladkej múky, olej na vyprážanie, práškový cukor a vanilínový cukor

Božie milosti - príprava

    Z prísad vypracujeme dva druhy cesta.
    Prvé cesto rozvaľkáme na tenký plát.
    Naň rozvaľkáme druhé cesto. Vznikne nám jeden dvojvrstvový plát.
    Preložíme ho 3-krát na polovicu a necháme 30 minút odstáť. Odležané cesto opäť rozvaľkáme na 5 mm hrubý plát, opäť ho 3-krát preložíme na polovicu a necháme 30 minút odstáť. Rovnaký postup zopakujeme ešte raz.
    Z plátu potom ozubeným kolieskom povykrajujeme obdĺžniky, ktoré v strede narežeme a opražíme z oboch strán na rozpálenom oleji.
    Teplé Božie milosti posypeme hrubou vrstvou práškového cukru zmiešaného s vanilínovým cukrom.
Top