Bažant pečený s jablkami
1 bažant, 50 g údenej slaniny, soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžice jarabinového kompótu, 2 jablká, pol lyžičky mletej škorice, 1 klinček, 1dcl jablčného muštu

Bažant pečený s jablkami - príprava

    Očisteného, vypitvaného bažanta umyjeme,nasolíme, okoreníme a obalíme slaninou.
    Dáme do pekáča prsami dolu, pridáme jarabinový kompót, ošúpané, na štvrtky nakrájané, jadrovníkov zbavené jablká, škoricu, klinček, podlejeme muštom, prikryjeme a vo vyhriatej rúre pečieme domäkka.
    Počas pečenia obraciame a polievame vypečenou šťavou. Mäkkého bažanta odkryjeme a upečieme dočervena.
    Podávame so zemiakovou kašou a kompótom.
Top