Marhuľový koláč
4 vajcia, 2 lyžice kakaa, 2 lyžice hrubej múky, 4 lyžice polohrubej múky, 4 lyžice práškového cukru, 1 lyžica oleja, 1 lyžička prášku do pečiva, Na potretie: marhuľový džem Plnka: 300 g tvarohu, 2 dl smotany na šľahanie, 1 vanilínový cukor, 10 g želatíny, 3 lyžice kryštálového cukru, scedené sterilizované marhule, Na potretie: kakaový prášok 3 dl smotany na šľahanie, 1 stužovač šľahačky

Marhuľový koláč - príprava

    Celé vajcia vyšľaháme s cukrom.
    Pridáme polohrubú múku, hrubú múku, olej, kakao a kypriaci prášok. Spolu premiešame.
    Cesto rozotrieme na plech pokrytý papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre upečieme.
    Po upečení necháme vychladnúť a potrieme ho lekvárom.
    Na cesto uložíme marhule, zalejeme ich plnkou a odložíme stuhnúť na chladné miesto.
    Po stuhnutí koláč potrieme vyšľahanou smotanou.

    Plnka: Tvaroh zmiešame s vyšľahanou smotanou, vanilínovým cukrom a s kryštálovým cukrom.
    Pridáme napučanú želatínu a spolu premiešame.
Top