Viedenský zákusok
Cesto: 250 g práškového cukru, 4 vajcia, 1 vanilínový cukor, 1,25 dl oleja, 1,25 dl mlieka, 300 g polohrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva Plnka: 1 l pomarančového džúsu, 2 krémové prášky Zlatý klas, 6 polievkových lyžíc cukru Na ozdobu: 2,5 dl džúsu, 5 dl smotany na šľahanie, 2 stužovače šľahačky, 2-3 balíčky dlhých piškót, čokoláda, rum

Viedenský zákusok - príprava

    Vajcia, cukor a vanilínový cukor zmiešame.
    Pridáme olej, mlieko a múku s kypriacim práškom.
    Cesto rozotrieme na vymastený, pomúčený hlbší plech a upečieme.
    Krém uvaríme z džúsu, krémových práškov a cukru.
    Teplý krém vylejeme na vychladnuté cesto a dáme do chladu. Potom naň natrieme dotuha vyšľahané šľahačky so stužovačom. Piškóty namáčame v džúse s rumom a ukladáme ich tesne vedľa seba na šľahačku.
    Vrch ozdobíme roztopenou čokoládou. Rezy krájame pomedzi piškóty.
Top