Višňový zákusok
Kategória:
Cesto:
piškóta zo 7 až 8 vajec
Plnka:
1 višňový kompót,
150 g kryštálového cukru,
3 Zlaté klasy, 7 bielkov,
180 g kryštálového cukru,
Na ozdobu:
1 šľahačková smotana,
1 stužovač šľahačky
strúhaná čokoláda
Višňový zákusok - príprava
Urobíme piškótu zo 7 až 8 vajec.
Upečenú piškótu vložíme po vychladnutí naspäť na plech. Naplníme krémom a necháme vychladnúť.
Potom natrieme vyšľahanou smotanou so stužovačom.
Plnka:
Višne z 1 kompótu vykôstkujeme a pomelieme na mlynčeku. Šťavu z kompótu dolejeme do 7 dl vodou.
Pridáme pomleté višne, 150 g cukru a dáme variť.
Pridáme 3 Zlaté klasy rozmiešané s trochou šťavy a uvaríme hustú kašu.
Keď zhustne, ešte do horúcej pridáme sneh z bielkov a 180 g cukru. Sneh pridávame postupne, pričom ho pomaly premiešavame varechou.
Hotový krém vylejeme na piškótu.
Na vychladnutý zákusok natrieme vyšľahanú šľahačku a posypeme strúhanou čokoládou.
Podobné recepty
Kategória:
Cesto:
piškóta zo 7 až 8 vajec
Plnka:
1 višňový kompót,
150 g kryštálového cukru,
3 Zlaté klasy, 7 bielkov,
180 g kryštálového cukru,
Na ozdobu:
1 šľahačková smotana,
1 stužovač šľahačky
strúhaná čokoláda
Višňový zákusok - príprava
Urobíme piškótu zo 7 až 8 vajec.
Upečenú piškótu vložíme po vychladnutí naspäť na plech. Naplníme krémom a necháme vychladnúť.
Potom natrieme vyšľahanou smotanou so stužovačom.
Plnka:
Višne z 1 kompótu vykôstkujeme a pomelieme na mlynčeku. Šťavu z kompótu dolejeme do 7 dl vodou.
Pridáme pomleté višne, 150 g cukru a dáme variť.
Pridáme 3 Zlaté klasy rozmiešané s trochou šťavy a uvaríme hustú kašu.
Keď zhustne, ešte do horúcej pridáme sneh z bielkov a 180 g cukru. Sneh pridávame postupne, pričom ho pomaly premiešavame varechou.
Hotový krém vylejeme na piškótu.
Na vychladnutý zákusok natrieme vyšľahanú šľahačku a posypeme strúhanou čokoládou.
Upečenú piškótu vložíme po vychladnutí naspäť na plech. Naplníme krémom a necháme vychladnúť.
Potom natrieme vyšľahanou smotanou so stužovačom.
Plnka:
Višne z 1 kompótu vykôstkujeme a pomelieme na mlynčeku. Šťavu z kompótu dolejeme do 7 dl vodou.
Pridáme pomleté višne, 150 g cukru a dáme variť.
Pridáme 3 Zlaté klasy rozmiešané s trochou šťavy a uvaríme hustú kašu.
Keď zhustne, ešte do horúcej pridáme sneh z bielkov a 180 g cukru. Sneh pridávame postupne, pričom ho pomaly premiešavame varechou.
Hotový krém vylejeme na piškótu.
Na vychladnutý zákusok natrieme vyšľahanú šľahačku a posypeme strúhanou čokoládou.