Višňový zákusok
Cesto: piškóta zo 7 až 8 vajec Plnka: 1 višňový kompót, 150 g kryštálového cukru, 3 Zlaté klasy, 7 bielkov, 180 g kryštálového cukru, Na ozdobu: 1 šľahačková smotana, 1 stužovač šľahačky strúhaná čokoláda

Višňový zákusok - príprava

    Urobíme piškótu zo 7 až 8 vajec.
    Upečenú piškótu vložíme po vychladnutí naspäť na plech. Naplníme krémom a necháme vychladnúť.
    Potom natrieme vyšľahanou smotanou so stužovačom.

    Plnka:
    Višne z 1 kompótu vykôstkujeme a pomelieme na mlynčeku. Šťavu z kompótu dolejeme do 7 dl vodou.
    Pridáme pomleté višne, 150 g cukru a dáme variť.
    Pridáme 3 Zlaté klasy rozmiešané s trochou šťavy a uvaríme hustú kašu.
    Keď zhustne, ešte do horúcej pridáme sneh z bielkov a 180 g cukru. Sneh pridávame postupne, pričom ho pomaly premiešavame varechou.
    Hotový krém vylejeme na piškótu.
    Na vychladnutý zákusok natrieme vyšľahanú šľahačku a posypeme strúhanou čokoládou.
Top