Jahodový zákusok
Kategória:
200 g kryštálového cukru,
1 dl oleja, 1 dl vody,
1 kypriaci prášok, 4 vajcia,
200 g polohrubej múky,
Plnka: 3 Zlaté klasy,
12 dl kompótových jahôd,
2 vanilínové cukry,
3 polievkové lyžice,
kryštálového cukru,
Na ozdobu:
2 dl smotany na šľahanie,
1 stužovač šľahačky
Jahodový zákusok - príprava
Celé vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom.
Pridáme olej, vodu, múku a kypriaci prášok. Premiešame, cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a vo vyhriatej rúre upečieme.
Necháme vychladnúť.
Polejeme plnkou, ktorú necháme stuhnúť.
Potom na koláč rozotrieme vyšľahanú smotanu so stužovačom.
Plnka: Kompótové jahody spolu so šťavou rozmixujeme.
V troche vody si rozmiešame Zlaté klasy.
Do rozmixovanej masy pridáme Zlaté klasy, kryštálový cukor, vanilínový cukor a spolu uvaríme za stáleho miešania. Polovychladnutú plnku rovnomerne rozotrieme na vychladnuté cesto.
Podobné recepty
Kategória:
200 g kryštálového cukru,
1 dl oleja, 1 dl vody,
1 kypriaci prášok, 4 vajcia,
200 g polohrubej múky,
Plnka: 3 Zlaté klasy,
12 dl kompótových jahôd,
2 vanilínové cukry,
3 polievkové lyžice,
kryštálového cukru,
Na ozdobu:
2 dl smotany na šľahanie,
1 stužovač šľahačky
Jahodový zákusok - príprava
Celé vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom.
Pridáme olej, vodu, múku a kypriaci prášok. Premiešame, cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a vo vyhriatej rúre upečieme.
Necháme vychladnúť.
Polejeme plnkou, ktorú necháme stuhnúť.
Potom na koláč rozotrieme vyšľahanú smotanu so stužovačom.
Plnka: Kompótové jahody spolu so šťavou rozmixujeme.
V troche vody si rozmiešame Zlaté klasy.
Do rozmixovanej masy pridáme Zlaté klasy, kryštálový cukor, vanilínový cukor a spolu uvaríme za stáleho miešania. Polovychladnutú plnku rovnomerne rozotrieme na vychladnuté cesto.
Pridáme olej, vodu, múku a kypriaci prášok. Premiešame, cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a vo vyhriatej rúre upečieme.
Necháme vychladnúť.
Polejeme plnkou, ktorú necháme stuhnúť.
Potom na koláč rozotrieme vyšľahanú smotanu so stužovačom.
Plnka: Kompótové jahody spolu so šťavou rozmixujeme.
V troche vody si rozmiešame Zlaté klasy.
Do rozmixovanej masy pridáme Zlaté klasy, kryštálový cukor, vanilínový cukor a spolu uvaríme za stáleho miešania. Polovychladnutú plnku rovnomerne rozotrieme na vychladnuté cesto.