Jahodový zákusok
200 g kryštálového cukru, 1 dl oleja, 1 dl vody, 1 kypriaci prášok, 4 vajcia, 200 g polohrubej múky, Plnka: 3 Zlaté klasy, 12 dl kompótových jahôd, 2 vanilínové cukry, 3 polievkové lyžice, kryštálového cukru, Na ozdobu: 2 dl smotany na šľahanie, 1 stužovač šľahačky

Jahodový zákusok - príprava

    Celé vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom.
    Pridáme olej, vodu, múku a kypriaci prášok. Premiešame, cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a vo vyhriatej rúre upečieme.
    Necháme vychladnúť.
    Polejeme plnkou, ktorú necháme stuhnúť.
    Potom na koláč rozotrieme vyšľahanú smotanu so stužovačom.

    Plnka: Kompótové jahody spolu so šťavou rozmixujeme.
    V troche vody si rozmiešame Zlaté klasy.
    Do rozmixovanej masy pridáme Zlaté klasy, kryštálový cukor, vanilínový cukor a spolu uvaríme za stáleho miešania. Polovychladnutú plnku rovnomerne rozotrieme na vychladnuté cesto.
Top