7 vajec, šťava z 1/2 citróna,
200 g jemného kryštálového cukru,
180 g polohrubej múky,
marhuľový lekvár,
1 škatuľa detských piškót,
150 g posekaných orechov,
150 g hrozienok, 2 dl rumu,
1 litrová konzerva marhuľového kompótu aj so šťavou,
5 vajec, 200 g cukru, 300 g masla
Dezert Suzette - príprava
Žĺtky vymiešame s kryštálovým cukrom dopenista.
Pridáme citrónovú šťavu, vyšľahaný tuhý sneh z bielkov a po častiach polohrubú múku. Spolu zľahka premiešame.
Cesto na vymastenom plechu upečieme vo vyhriatej rúre.
Po upečení a vychladnutí potrieme cesto marhuľovým lekvárom. Rovnomerne rozotrieme plnku, potrieme krémom a vrch koláča ozdobíme čokoládovou polevou.
Plnka: Konzervu marhuľového kompótu aj so šťavou zmiešame s detskými piškótami, posekanými orechmi, hrozienkami a rumom.
Všetko spolu zmiešame a necháme v chladničke odležať.
Krém: Celé vajcia s cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia. Po vychladnutí ich primiešame po lyžiciach do vymiešaného masla.