Dezert Suzette
7 vajec, šťava z 1/2 citróna, 200 g jemného kryštálového cukru, 180 g polohrubej múky, marhuľový lekvár, 1 škatuľa detských piškót, 150 g posekaných orechov, 150 g hrozienok, 2 dl rumu, 1 litrová konzerva marhuľového kompótu aj so šťavou, 5 vajec, 200 g cukru, 300 g masla

Dezert Suzette - príprava

    Žĺtky vymiešame s kryštálovým cukrom dopenista.
    Pridáme citrónovú šťavu, vyšľahaný tuhý sneh z bielkov a po častiach polohrubú múku. Spolu zľahka premiešame.
    Cesto na vymastenom plechu upečieme vo vyhriatej rúre.
    Po upečení a vychladnutí potrieme cesto marhuľovým lekvárom. Rovnomerne rozotrieme plnku, potrieme krémom a vrch koláča ozdobíme čokoládovou polevou.

    Plnka: Konzervu marhuľového kompótu aj so šťavou zmiešame s detskými piškótami, posekanými orechmi, hrozienkami a rumom.
    Všetko spolu zmiešame a necháme v chladničke odležať.

    Krém: Celé vajcia s cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia. Po vychladnutí ich primiešame po lyžiciach do vymiešaného masla.
Top