Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


Rezancový nákyp
Kategória: 
250 g rezancov, 375 g údenej šunky alebo salámy, 500 g paradajok, 1 lyžica oleja, 2 lyžice strúhanky, 1/2 l mlieka, 5 vajec, paprika, 75 g syra gouda, 30 g masla, postrúhaný muškát

Rezancový nákyp - príprava

    Rezance uvaríme v slanej vode, precedíme a opláchneme studenou vodou.
    Šunku alebo salámu posekáme nadrobno a rajčiny pokrájame na kolieska.
    Ohňovzdornú misu vymastíme olejom a posypeme strúhankou. Kladieme do nej vrstvu rezancov, šunky a rajčiny.
    Poslednou vrstvou majú byť rezance.
    V mlieku rozhabarkujeme vajcia s trochou papriky a muškátu a nalejeme na rezance, na ktoré na koniec dáme ešte postrúhaný syr a kúsky masla.
    Vo vopred vyhriatej rúre pečieme asi 3/4 hodiny.
Top