Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Lasagne II.
Kategória:
375 g lasagne,
500 g mletého mäsa,
najemno nakrájaný kúsok zeleru,
najemno nakrájaná mrkva,
150 g najemno nakrájaných kuracích pečienok,
250 ml červeného vína,
veľká najemno nakrájaná cibuľa,
2 lyžice oleja,
30 g masla,
2 lyžice petržlenovej vňate,
soľ,
mleté čierne korenie,
Bešamelová omáčka: 560 ml mlieka,
40 g hladkej múky,
100 g postrúhaného parmezánu,
60 g masla,
1/2 lyžičky muškátového orieška,
mleté čierne korenie,
soľ,
250 ml paradajkového pretlaku
Lasagne II. - príprava
Na oleji a masle podusíme mrkvu, zeler a cibuľu do mäkka
(5-7)minút.
Pridáme mäso, kým nechytí inú farbu. Pripravíme si bešamelovú omáčku: Rozpustíme maslo + trochu múky, počkáme kým sa nevytvorí zápražka.
Odstavíme a pridáme mlieko.
Krátko povaríme. Pridáme muškátový oriešok, korenie a soľ. Nakoniec pridáme parmezán.
Prikryté odložíme.
Do mäsovej zmesi pridáme pečeň, pretlak, trochu vody a víno, soľ, korenie, petržlenovú vňať.
Maslom vymažeme pekáč.
Prekladáme na pekáči vrstvy cestoviny, trochu mäsovej zmesi a bešamel.
Pečieme v rúre predhriatej na 180 st. celzia asi 40 minút. Po upečení necháme trochu mierne vychladnúť.
Podobné recepty
Lasagne II. - príprava
(5-7)minút.
Pridáme mäso, kým nechytí inú farbu. Pripravíme si bešamelovú omáčku: Rozpustíme maslo + trochu múky, počkáme kým sa nevytvorí zápražka.
Odstavíme a pridáme mlieko.
Krátko povaríme. Pridáme muškátový oriešok, korenie a soľ. Nakoniec pridáme parmezán.
Prikryté odložíme.
Do mäsovej zmesi pridáme pečeň, pretlak, trochu vody a víno, soľ, korenie, petržlenovú vňať.
Maslom vymažeme pekáč.
Prekladáme na pekáči vrstvy cestoviny, trochu mäsovej zmesi a bešamel.
Pečieme v rúre predhriatej na 180 st. celzia asi 40 minút. Po upečení necháme trochu mierne vychladnúť.