Zemiakové pagáče - lístkové
Kategória: 
3 hrnčeky polohrubej múky, 2 dkg kvasníc /dcl vlažného mlieka, l kocka cukru/, 1 KL soli, 1 dcl oleja, 3-4 uvarené a vychladnuté zemiaky , 1 Smetol

Zemiakové pagáče - lístkové - príprava

    Z materialu vypracovať cesto a nechať vykysnúť.
    Potom rozvaľkať na pomúčenej doske, nastrúhať zemiaky a Smetol.
    Cesto poskladať a nechať v teple vykysnúť 20 minút.
    Potom cesto znovu rozvaľkať a postup opakovať 3-krát
    Vykrajovať pagáče, ktoré potrieme žĺtkom ochuteným vegetou. Na vrch môžeme postrúhať syr posypať sezamom. (2 plechy)
    Cesto je vhodné na pizzu.
Top

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby