Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Jahňací chrbát s kapustou
ĽahkýLacný
Príprava
Varenie
Kategória:
Kto má rád jahňacinku, určite rád vyskúša.
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
suroviny
- 800 g jahňací chrbát
- 1 ks cibuľa
- 1 ks cesnak a rozmarín
- 1 ks paprika a paradajka
- 1 kg kyslej kapusty
- 2 lyžice cukor
- soľ, korenie, rasca a iné koreniny podľa chuti
Jahňací chrbát s kapustou - príprava
- Jahňací chrbát sa očistí od povrchových blán a šliach, umyje, osuší, osolí a duchutí rôznymi koreninami.
Na spodok pekáča (jánskej misy) dáme na hrubšie nakrájanú cibuľu, cesnak, prípadne aj inú zeleninu.
Ja občas dávam napríklad aj papriku a paradajku.
Chrbát položím chrbtovou stranou na dno, podlejem cca 1dcl vody alebo vývarom.
Počas pečenia môžete mäso polievať vlastnou šťavou a podľa potreby doliať horúcou vodou.
Upečené mäso vyberiete, šťavu spolu so zeleninou rozmixujem. Ak nemám inú omáčku tak dochutím a môžem podávať k mäsu. V tomto prípade som omáčku vliala do udusenej kyslej kapusty.
- Príprava kapusty:
2-3 lyžice cukru skaremelizujem, pridám kyslú kapustu a spolu opražím. Podlejem a dochutím podľa potreby a dusím do mäkka.
Na koniec do toho vmiešam rozmixovanú omáčku - zmes od pečeného masa.
- Podávam s lokšami alebo parenou knedlou.
Kto má rád jahňacinku, určite rád vyskúša.
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
suroviny
- 800 g jahňací chrbát
- 1 ks cibuľa
- 1 ks cesnak a rozmarín
- 1 ks paprika a paradajka
- 1 kg kyslej kapusty
- 2 lyžice cukor
- soľ, korenie, rasca a iné koreniny podľa chuti
Jahňací chrbát s kapustou - príprava
- Jahňací chrbát sa očistí od povrchových blán a šliach, umyje, osuší, osolí a duchutí rôznymi koreninami.
Na spodok pekáča (jánskej misy) dáme na hrubšie nakrájanú cibuľu, cesnak, prípadne aj inú zeleninu.
Ja občas dávam napríklad aj papriku a paradajku.
Chrbát položím chrbtovou stranou na dno, podlejem cca 1dcl vody alebo vývarom.
Počas pečenia môžete mäso polievať vlastnou šťavou a podľa potreby doliať horúcou vodou.
Upečené mäso vyberiete, šťavu spolu so zeleninou rozmixujem. Ak nemám inú omáčku tak dochutím a môžem podávať k mäsu. V tomto prípade som omáčku vliala do udusenej kyslej kapusty. - Príprava kapusty:
2-3 lyžice cukru skaremelizujem, pridám kyslú kapustu a spolu opražím. Podlejem a dochutím podľa potreby a dusím do mäkka.
Na koniec do toho vmiešam rozmixovanú omáčku - zmes od pečeného masa. - Podávam s lokšami alebo parenou knedlou.