Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Dezert z Ricotty
Veľmi ľahkýCelkom lacný
Príprava
Hotové za
2h
Kategória:
Rýchly dezert z ricotty. Výborný dezert hotový za pár minút.
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
Suroviny
- 1 ks Smotana na šlahanie
- 1 ks Kyslá smotana aspoň 14%
- podľa chuti cukor alebo javorový sirup
- 1 ks ricota
- drobné ovocie
- 100 g cereálie / piškóty
- oriešky
Dezert z Ricotty - príprava
- Ricottu vyšľaháme a zamiešame s kyslou smotanou a cukrom. Do zmesi zapracujeme dotuha vyšľahanú 30% smotanu na šľahanie.
- Na dno kelínkov si pripravíme rozdrvené musli alebo cereálie - prípadne piškóty s podrvenými orechami. Zmes môžeme pokvapkať rumom alebo kávou.
- Pridáme vrstvu ovocia a navrstvíme zmes ricotty a smotany.
- Ostatné čučoriedky alebo iné drobné ovocie použijeme na dozdobenie dezertu.
- Dáme vychladiť aspoň na 2 hod. Ideálne je to pripraviť o deň skôr.
Rýchly dezert z ricotty. Výborný dezert hotový za pár minút.
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
Suroviny
- 1 ks Smotana na šlahanie
- 1 ks Kyslá smotana aspoň 14%
- podľa chuti cukor alebo javorový sirup
- 1 ks ricota
- drobné ovocie
- 100 g cereálie / piškóty
- oriešky
Dezert z Ricotty - príprava
- Ricottu vyšľaháme a zamiešame s kyslou smotanou a cukrom. Do zmesi zapracujeme dotuha vyšľahanú 30% smotanu na šľahanie.
- Na dno kelínkov si pripravíme rozdrvené musli alebo cereálie - prípadne piškóty s podrvenými orechami. Zmes môžeme pokvapkať rumom alebo kávou.
- Pridáme vrstvu ovocia a navrstvíme zmes ricotty a smotany.
- Ostatné čučoriedky alebo iné drobné ovocie použijeme na dozdobenie dezertu.
- Dáme vychladiť aspoň na 2 hod. Ideálne je to pripraviť o deň skôr.