Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Amur v pikantnom pivnom cestíčku
ĽahkýCelkom lacný
Kategória:
Po tejto pochúťke sa budú oblizovať aj najväčší labužníci.
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
Suroviny
- 1 ks amur alebo kapor
- 1 ks vajce
- 1 dcl svetlého piva
- 1 lyžica sladkej papriky
- 1 lyžička štipľavej papriky alebo chilli
- 1 lyžička rozmarínu
- 1 lyžička rasce
- soľ
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžica solamylu na mäso
- 3 lyžice hladkej múky
Amur v pikantnom pivnom cestíčku - príprava
- Amura zbavíme šupín a nakrájame na silné podkovy s hrúbkou približne 3 cm. Pripravíme si pivné cestíčko.
- Všetky ingrediencie dobre rozmiešame metličkou tak, aby sa vytvorila hustejšia zmes. V prípade potreby pridáme múku navyše.
- Podkovy z amura dobre osušíme, trochu osolíme, poprášime hladkou múkou a naložíme do cestíčka. Môžeme nechať odležať, ale nie je to nutné.
- Upečieme na rozpálenom oleji.
Podobné recepty
Po tejto pochúťke sa budú oblizovať aj najväčší labužníci.
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
Suroviny
- 1 ks amur alebo kapor
- 1 ks vajce
- 1 dcl svetlého piva
- 1 lyžica sladkej papriky
- 1 lyžička štipľavej papriky alebo chilli
- 1 lyžička rozmarínu
- 1 lyžička rasce
- soľ
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžica solamylu na mäso
- 3 lyžice hladkej múky
Amur v pikantnom pivnom cestíčku - príprava
- Amura zbavíme šupín a nakrájame na silné podkovy s hrúbkou približne 3 cm. Pripravíme si pivné cestíčko.
- Všetky ingrediencie dobre rozmiešame metličkou tak, aby sa vytvorila hustejšia zmes. V prípade potreby pridáme múku navyše.
- Podkovy z amura dobre osušíme, trochu osolíme, poprášime hladkou múkou a naložíme do cestíčka. Môžeme nechať odležať, ale nie je to nutné.
- Upečieme na rozpálenom oleji.