Výborné a sýte jedlo ideálne v jesennej a zimnej sezóne.
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
Suroviny
500 g surovej cvikly
2 lyžice olivového oleja
1 lyžica masla
1 ks cibuľa
1 strúčik cesnaku
250 g ryže vhodnej na rizoto napr. Arborio
150 ml víno
700 ml vývar
200 g balkánsky syr
300 g hydinové prsíčka
Cviklové rizoto s kuracími prsíčkami - príprava
Cvikly ošúpte, prekrojte a dajte variť. Varte asi 40 minút alebo kým nieje mäkká.
Medzitým si nakrájajte cibuľu nakrájajte nadrobno. Na panvici rozohrejte olivový olej, pridajte cibuľu a mierne opražte. Pridajte cesnak.
Pridajte ryžu a opražte ju a zalejte vínom. Dobre premiešajte. Potom prilejte asi polovicou vývaru a ryžu duste.
Keď máte uvarenú cviklu rozdeľte ju cca na polovicu a tú pokrájajte na drobučké kocky. Zbytok rozmixujte s troškou vývaru na jemnú hmotu.
Ryžu zalejte zvyškom vývaru, pridajte nakrájanú cviklu aj cviklové pyré, osoľte, okoreňte. Keď sa tekutine vstrebe, rizoto odstavte. Kto má rád môže si tam pridať trošku syra a maslo na zjemnenie chuti.
Na vrch pridáme na kúsky nakrájané prudko opražené a ochutené kuracie prsia. Posypeme balkánskym syrom