Maslové halušky
Veľmi ľahký
Lacný
Príprava
Varenie
Kategória: 

Výborné samostatne, ale ešte lepšie ako príloha napríklad ku perkeltu či mäsu.

Ingrediencie

Pre 4 Osoba(y)

Suroviny

  • 400 g hladká múka
  • 1 ks vajíčko
  • štipka soli
  • voda podľa potreby

Maslové halušky - príprava

  1. Rozpustené maslo vymiešame s vajíčkom, pridáme preosiatu múku, vodu a posolíme. Cesto by nemalo byť príliš husté. Halušky robíme lyžičkou do vriacej osolenej vody alebo klasicky cez haluškovač. Uvarené vyplávajú na povrch. Nezabudnite si dať do hrnca dostatočné množstvo vody. Po uvarení scedíme a polejeme maslom. Príloha je hotová.
Top

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby