Dusená červená šošovica ako príloha
Veľmi ľahký
Lacný
Príprava
Varenie
Používame to ako hlavné jedlo, alebo prílohu napríklad k mäsu alebo volskému oku.

Ingrediencie

Pre 4 Osoba(y)

Suroviny

  • 200 g červená šošovica
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 ks cibule
  • 1 ks bobkový list
  • 1 ČL rasca, paprika, kari či kurkuma
  • štipka korenia a chily či bylinky podľa chuti
  • podľa potreby olej

Dusená červená šošovica ako príloha - príprava

    Cibuľu nakrájame na jemno a osmažíme na oleji. Pridáme všetky koreniny a orestujeme. Opláchneme si šošovicu, pridáme ju do zmesi a zalejeme vodou tak, aby bola celá namočená. Varíme do mäkka. K tomu si môžeme pripraviť nejaké mäasko ja mám rada kuracie alebo len tak volské oko. Niekto si k tomu dáva aj pečivo. Po uvarení pridáme trochu cesnaku, môžeme dochutiť napríklad aj z chili.

Názory

5
pondelok, 22. október 2018
vyskúšané, odporúčam
- ancica

Pridajte názor

(5/5)
Top