Broskyňová kocka
Ľahký
Celkom lacný
Príprava
Varenie
Hotové za 4h

Náš obľúbený koláčik.

Ingrediencie

Pre 4 Osoba(y)

cesto

  • 5 ks vajec
  • 150 g kryš. cukor
  • 1 dcl oleja
  • 1 dcl vody
  • 200 g hl.múka
  • 1 bal. prášok do pečiva
  • 1 ks kôra z citróna
  • Plnka
  • 400 ml kyslej smotany
  • 250 ml mascarpóne
  • 2 bal vanilkový cukor
  • 50 g práš. cukor
  • 1 konzerva broskyňový kompót
  • 1 lekvár
  • 1 bal stužovač na šľahačky

Broskyňová kocka - príprava

  1. Žĺtky vymieľame s cukrom pridáme olej vody múku s práškom do pečiva a citrónovú kôru. Nakoniec zľahka primiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Pečieme asi 30 min. pri 200 stup. C. Potom korpus prerežeme na polovicu a natrieme lekvárom.
  2. Mascarpóne vymiešame s cukrom a vanilkou, pridáme stužovať a kyslú smotanu. Plnku rozdelíme na 2 časti. Do jednej pridáme odkvapkane na malé kúsky nakrájame broskyne a druhú časť necháme čistú na potretie vrchu a ozdobu. Necháme stuhnúť. Potom narežeme na úhľadné kocky a ozdobíme.

Názory

5
štvrtok, 25. október 2018
Parada
- Michal S

Pridajte názor

(5/5)
Top