Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Broskyňová kocka
ĽahkýCelkom lacný
Príprava
Varenie
Hotové za
4h
Kategória:
Náš obľúbený koláčik.
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
cesto
- 5 ks vajec
- 150 g kryš. cukor
- 1 dcl oleja
- 1 dcl vody
- 200 g hl.múka
- 1 bal. prášok do pečiva
- 1 ks kôra z citróna
- Plnka
- 400 ml kyslej smotany
- 250 ml mascarpóne
- 2 bal vanilkový cukor
- 50 g práš. cukor
- 1 konzerva broskyňový kompót
- 1 lekvár
- 1 bal stužovač na šľahačky
Broskyňová kocka - príprava
- Žĺtky vymieľame s cukrom pridáme olej vody múku s práškom do pečiva a citrónovú kôru. Nakoniec zľahka primiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Pečieme asi 30 min. pri 200 stup. C. Potom korpus prerežeme na polovicu a natrieme lekvárom.
- Mascarpóne vymiešame s cukrom a vanilkou, pridáme stužovať a kyslú smotanu. Plnku rozdelíme na 2 časti. Do jednej pridáme odkvapkane na malé kúsky nakrájame broskyne a druhú časť necháme čistú na potretie vrchu a ozdobu. Necháme stuhnúť. Potom narežeme na úhľadné kocky a ozdobíme.
Podobné recepty
Náš obľúbený koláčik.
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
cesto
- 5 ks vajec
- 150 g kryš. cukor
- 1 dcl oleja
- 1 dcl vody
- 200 g hl.múka
- 1 bal. prášok do pečiva
- 1 ks kôra z citróna
- Plnka
- 400 ml kyslej smotany
- 250 ml mascarpóne
- 2 bal vanilkový cukor
- 50 g práš. cukor
- 1 konzerva broskyňový kompót
- 1 lekvár
- 1 bal stužovač na šľahačky
Broskyňová kocka - príprava
- Žĺtky vymieľame s cukrom pridáme olej vody múku s práškom do pečiva a citrónovú kôru. Nakoniec zľahka primiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Pečieme asi 30 min. pri 200 stup. C. Potom korpus prerežeme na polovicu a natrieme lekvárom.
- Mascarpóne vymiešame s cukrom a vanilkou, pridáme stužovať a kyslú smotanu. Plnku rozdelíme na 2 časti. Do jednej pridáme odkvapkane na malé kúsky nakrájame broskyne a druhú časť necháme čistú na potretie vrchu a ozdobu. Necháme stuhnúť. Potom narežeme na úhľadné kocky a ozdobíme.