Jablká na víne a agátovom sirupe s čučoriedkami a jogurtom
Veľmi ľahký
Lacný
Príprava

Znamenitý netradičný dezert, ktorý určite každý rád ochutná. Jablká preliate vínovou omáčkou.

Ingrediencie

Pre 4 Porcia(e)

Suroviny

  • 3 ks jablká
  • 1 ks celá škorica
  • 10 ks hrebíček
  • 1.5 dcl biele víno
  • agátový sirup
  • 100 g čučoriedky
  • 1 lyžica trstinový cukor
  • biely jogurt

Jablká na víne a agátovom sirupe s čučoriedkami a jogurtom - príprava

  1. Očístíme si jablká odstránime jaderník a rozkrojíme na menšie časti - mesiačiky.
    Do menšieho hrnca dáme agátový sirup (môžeme dať aj javorový alebo med) rozohrejeme a zalejeme asi 1,5 dcl vína. Pridáme celú škoricu a zopár klinčekov. Vložíme jablko a varíme do mäkka. Keď máme jablko spravené vyberieme, pridáme lyžičku masla a šťavu zredukujeme.

  2. Medzitým si v druhom hrnci pripravíme čučoriedky a to tak, že nasypeme potrebné množstvo (cca 100 g) čerstvých alebo zmrazených čučoriedok do hrnca a zasypeme asi 1 lyžicou trstinového cukru. Pripravujeme ich dovtedy, kým nám nepopraskajú a následne sa vytvorí jemná šťava.
    Servírujeme horúce, na spodok položíme jabľčka, na ne čučoriedky, prelejeme to vzniknutou redukovanou omáčkou z vína, škorice a hrebíčkov. Na čučoriedky nakoniec dáme za lyžičku bieleho jogurtu a ak máme tak čerstvú mätu.
Top