Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Nepečený čokoládovo kokosový dezert
ĽahkýCelkom lacný
Kategória:
Nepečený čokoládovo kokosový dezert
Nepečené maškrty sú dnes trendy. Príprava nie je náročná a zvládne ju skutočne každý. Čo budeme potrebovať?
Prísady:
200 ml mlieka
200 sladeného kondenzovaného mlieka
100 ml kokosového mlieka
2 žĺtky
2 lyžice kukuričného škrobu alebo bielej múky
50 g horkej čokolády Figaro
10 ks piškót
150 g strúhaného kokosu
½ šálky studenej kávy
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
Na ozdobu
- 1 hrsť kokosové lupienky
- 4 kocky horkej čokolády
Nepečený čokoládovo kokosový dezert - príprava
- Všetky tri druhy mlieka (obyčajné, kokosové a kondenzované) nalejeme do hrnca. Následne pridáme strúhaný kokos. Do zohriatej zmesi pridáme žĺtky a kukuričný škrob na zahustenie pudingu. Chvíľu povaríme a celú zmes rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme strúhaný kokos a do druhej kúsky čokolády a miešame do hladka. Následne necháme celú zmes vychladnúť. Počas chladenia si namočíme piškóty do kávy, ktoré budeme vrstviť s kokosovým a čokoládovým pudingom. Nakoniec celý dezert polejeme čokoládovým krémom a navrch pridáme kokos a čokoládové hoblinky. Dezert vložíme do chladničky. Podávame ho studený.
-
Nepečený čokoládovo kokosový dezert
Nepečené maškrty sú dnes trendy. Príprava nie je náročná a zvládne ju skutočne každý. Čo budeme potrebovať?
Prísady:
200 ml mlieka
200 sladeného kondenzovaného mlieka
100 ml kokosového mlieka
2 žĺtky
2 lyžice kukuričného škrobu alebo bielej múky
50 g horkej čokolády Figaro
10 ks piškót
150 g strúhaného kokosu
½ šálky studenej kávy
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
Na ozdobu
- 1 hrsť kokosové lupienky
- 4 kocky horkej čokolády
Nepečený čokoládovo kokosový dezert - príprava
- Všetky tri druhy mlieka (obyčajné, kokosové a kondenzované) nalejeme do hrnca. Následne pridáme strúhaný kokos. Do zohriatej zmesi pridáme žĺtky a kukuričný škrob na zahustenie pudingu. Chvíľu povaríme a celú zmes rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme strúhaný kokos a do druhej kúsky čokolády a miešame do hladka. Následne necháme celú zmes vychladnúť. Počas chladenia si namočíme piškóty do kávy, ktoré budeme vrstviť s kokosovým a čokoládovým pudingom. Nakoniec celý dezert polejeme čokoládovým krémom a navrch pridáme kokos a čokoládové hoblinky. Dezert vložíme do chladničky. Podávame ho studený.