Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Boloňské špagety
Veľmi ľahkýLacný
Varenie
Kategória:
Recept na rýchle a chutne pripravené bolonské špagety.
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
Suroviny
- 0.5 kg mleté bravčové alebo hovädzie mäso
- 1 balenie špagety
- 4 strúčiky cesnak
- 1 ks cibuľa
- 1 konzerva paradajky
- 1 ks koreniny, soľ, červená paprika, korenie, oregáno
- 200 g strúhaný syr
- 2 dcl olivový olej
- 1 štipka masla do cestovin
- 2 lyž. cukru
Boloňské špagety - príprava
- Na panvici si rozohrejeme olivový olej a speníme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľku do zlatista. Pridáme nasekaný cesnak a chvíľočku restujeme.
- K zelenine pridáme mleté mäso a restujeme tak dlho, dokiaľ nebude mäso takmer hotové. Mäso dochutíme, osolíme, okoreníme a pridáme bylinky, nasekané oregano. Zalejeme paradajkami v plechovke, dochutíme cukrom, korením na špagety a ešte štipkou soli a korenia. Môžeme podľa chuti ešte pridať oregano a pretlačený cesnak.
- Uvarené špagety (podľa návodu na obale) nikdy nepreplachujeme vodou! Len scedíme, pokvapkáme olejom alebo troškou masla a premiešame.
- Hotovú boloňskú omáčku podávame s uvarenými špagetami, posypeme nastrúhaným eidamom alebo parmezánom, ozdobíme lístkami oregana a jemne pokvapkáme olivovým olejom.
Podobné recepty
Recept na rýchle a chutne pripravené bolonské špagety.
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
Suroviny
- 0.5 kg mleté bravčové alebo hovädzie mäso
- 1 balenie špagety
- 4 strúčiky cesnak
- 1 ks cibuľa
- 1 konzerva paradajky
- 1 ks koreniny, soľ, červená paprika, korenie, oregáno
- 200 g strúhaný syr
- 2 dcl olivový olej
- 1 štipka masla do cestovin
- 2 lyž. cukru
Boloňské špagety - príprava
- Na panvici si rozohrejeme olivový olej a speníme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľku do zlatista. Pridáme nasekaný cesnak a chvíľočku restujeme.
- K zelenine pridáme mleté mäso a restujeme tak dlho, dokiaľ nebude mäso takmer hotové. Mäso dochutíme, osolíme, okoreníme a pridáme bylinky, nasekané oregano. Zalejeme paradajkami v plechovke, dochutíme cukrom, korením na špagety a ešte štipkou soli a korenia. Môžeme podľa chuti ešte pridať oregano a pretlačený cesnak.
- Uvarené špagety (podľa návodu na obale) nikdy nepreplachujeme vodou! Len scedíme, pokvapkáme olejom alebo troškou masla a premiešame.
- Hotovú boloňskú omáčku podávame s uvarenými špagetami, posypeme nastrúhaným eidamom alebo parmezánom, ozdobíme lístkami oregana a jemne pokvapkáme olivovým olejom.