Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Obrátený jablkový koláč
Veľmi ľahkýLacný
Príprava
Varenie
Kategória:
Rýchly a veľmi jednoduchý jablkový koláč. Zvládne ho snáď každý.
Ingrediencie
Pre 8 Osoba(y)
Suroviny
- 1 kg jabĺk
- 6 ks vajec
- 6 lyžíc kryštálového cukru
- 6 lyžíc hladkej múky
- 1 dcl oleja
- 1 lyžička prášku do pečiva
Obrátený jablkový koláč - príprava
- 1 kg jabĺk cca 10 ks nastrúhame a dochutíme kryštálovým cukrom a škoricou podľa chuti. Jablka strúham celé aj so šupkou.
Na plech dáme papier na pečenie, navrstvíme postrúhané jablká do výšky 1 až 1,5 cm a na ne nalejeme piškótové cesto.
- To si pripravíme zo 6 vajec (vyšľaháme sneh, pridáme 6 lyžíc kryštálového cukru, potom 6 žĺtkov, 6 lyžíc hladkej múky,1 dcl oleja a 1 lyžičku prášku do pečiva ).
- Pečieme vo vyhriatej rúre asi 30 minút.
- Koláč obrátime až po vychladnutí. Odstránime papier a na jablkový povrch posypeme škoricou a vanilkovým cukrom. Niekedy som dávala aj polevu, ale viac nám chutí takto so škoricou.
Rýchly a veľmi jednoduchý jablkový koláč. Zvládne ho snáď každý.
Ingrediencie
Pre 8 Osoba(y)
Suroviny
- 1 kg jabĺk
- 6 ks vajec
- 6 lyžíc kryštálového cukru
- 6 lyžíc hladkej múky
- 1 dcl oleja
- 1 lyžička prášku do pečiva
Obrátený jablkový koláč - príprava
- 1 kg jabĺk cca 10 ks nastrúhame a dochutíme kryštálovým cukrom a škoricou podľa chuti. Jablka strúham celé aj so šupkou.
Na plech dáme papier na pečenie, navrstvíme postrúhané jablká do výšky 1 až 1,5 cm a na ne nalejeme piškótové cesto. - To si pripravíme zo 6 vajec (vyšľaháme sneh, pridáme 6 lyžíc kryštálového cukru, potom 6 žĺtkov, 6 lyžíc hladkej múky,1 dcl oleja a 1 lyžičku prášku do pečiva ).
- Pečieme vo vyhriatej rúre asi 30 minút.
- Koláč obrátime až po vychladnutí. Odstránime papier a na jablkový povrch posypeme škoricou a vanilkovým cukrom. Niekedy som dávala aj polevu, ale viac nám chutí takto so škoricou.