Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


Bruschetta s burratou, paradajkami a balzamikovou redukciou
Ľahký
Celkom lacný
Príprava

Predstavte si piknik s rodinou alebo priateľmi pod toskánskym slnkom. Čerstvé chrumkavé bagety, lahodná sušená šunka, voňavé paradajky, mäkká mozarella, čerstvé maslo, kvalitný olivový olej... Už sa Vám zbiehajú slinky? Taliani vášnivo milujú dobré jedlo, či ho už pripravujú alebo vychutnávajú v kruhu svojich blízkych. Žiadne zložité kombinácie, žiadna komplikované príprava - len pár kvalitných surovín a skvelý, jednoduchý pokrm je na svete. Objavte s novým Bertolli svoju vášeň pre dobré jedlo v duchu najlepších talianskych tradícií. Vaša vlastná chuť rozhodne, čo k tomu bude najlepšie - tak skúšajte a vychutnávajte!

Ingrediencie

Pre 4 Osoba(y)

Suroviny

  • 6 plátkov bagety alebo iného talianskeho chleba
  • Bertolli s maslom a olivovým olejom
  • 1 strúčik cesnaku
  • 300 gramov burraty (príp. mozzarelly)
  • kokteilové pradajky
  • olivový olej
  • hrsť čerstvej bazalky
  • balzamiková redukcia
  • morská soľ
  • čerstvo namleté čierne korenie

Bruschetta s burratou, paradajkami a balzamikovou redukciou - príprava

  1. Burratu vytiahnite z chladničky aspoň 20 minút pred servírovaním. V izbovej teplote vynikne jej sladko maslová chuť a bude mäkšia.
  2. Paradajky pokrájajte na polovice či štvrtiny, zakvapnite olivovým olejom a premiešajte so soľou a čerstvo namletým čiernym korením.
  3. Bagetu alebo iný taliansky chlieb nakrájajte diagonálne a opečte v rúre alebo na rozpálenom grile do zlatohneda. Potrite výdatne strúčikom cesnaku. Mierne vychladené plátky pečiva potrite Bertolli s maslom a olivovým olejom a postupne naukladajte ďalšie ingrediencie. Najskôr burratu, potom paradajky, ozdobte lístkami bazalky a nakoniec dochuťte balzamikovou redukciou.
  4. Podávajte s úsmevom. :)

Poznámky k receptu

Balzamikovú redukciu kúpite už hotovú alebo si ju sami pripravte prevarením jedného dielu skaramelizovaného cukru s 1,5 dielom octu aceto balsamico. Redukcia vydrží v chladničke až 1 rok.

Top