Cviklovo-rukolový šalát s parmezánom
Veľmi ľahký
Lacný
Príprava
Varenie
Kategória: 

Vyskúšate chutný cviklovo-rukolový šalát, ako stvorený na jarnú očistu!

Ingrediencie

Pre 4 Osoba(y)

Ingrediencie na šalát

  • 2 ks veľkej cvikle
  • 1 balenie rukoly
  • 1 balenie syru parmezán „BILLA Premium Parmigano Reggiano“
  • 1 hrsť vlašských orechov „Naše BIO“
  • 4 lyžice olivového oleja „BILLA Premium extra virgin“
  • 6 ks červených reďkoviek
  • soľ
  • korenie
  • 4 ks celozrnného pečiva

Cviklovo-rukolový šalát s parmezánom - príprava

  1. Cviklu uvaríme a nastrúhame na plátky. Pridáme k nej na tenko nakrájanú reďkovku, rukolu a polejeme olivovým olejom. Trochu posolíme, pridáme čerstvo zomleté čierne korenie a všetko spolu premiešame. Na záver pridáme postrúhaný parmezán a posypeme rozdrvenými vlašskými orechmi. Podávame s celozrnným pečivom.

Poznámky k receptu

Tip: Cviklu si môžeme uvariť vopred a nechať ju v chladničke aj niekoľko dní. Netrpezlivým odporúčame alternatívu so surovou cviklou, ktorá je rovnako chutná 

Top