Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
„Zlatý“ Bratislavský hrad
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
Suroviny
- 27 balíček Zlaté Florenta
- 5 balíček Zlaté polomáčané
- 5 balíček Zlaté polomáčané mini
- 1 balíček Zlaté sušienky kakaové
- 1 balíček Zlaté oplátky
- 4 ks vaječné bielka
- 1 kg práškový cukor
„Zlatý“ Bratislavský hrad - príprava
- Najprv si pripravíme spájací materiál – kráľovskú glazúru, ktorá nám poslúži ako sladká malta. Oddelíme si žĺtka od bielok a odstránime aj konček bielka. V miske preosejeme práškový cukor a vymiešame s bielkami vareškou. Polevou naplníme zdobičky, prípadne môžeme použiť aj vrecúško, ktoré prederavíme.
Ako prvé si pripravíme základy hradu, ktoré budú pozostávať zo Zlatých Florenta. Tie si rozložíme do tvaru štvorca a postupne ich ukladáme na seba a lepíme kráľovskou glazúrou. V jednom rohu štvorca si necháme miesto na jednu vežu, keďže v skutočnosti má Bratislavský hrad jednu vežu väčšiu ako ostatné.
- Keď dokončíme základy, pripravíme si vežu z tých istých keksíkov. Narežeme si keksíky do požadovanej veľkosti a vystaviame z nich vežu podobným spôsobom ako základy. Hotovú vežu spojíme so základmi opäť kráľovskou glazúrou.
- Zvyšné tri vežičky hradu sú menšie, preto si keksíky nakrájame na menšie obdĺžniky, ktoré spojíme glazúrou a nalepíme do zvyšných rohov hradu. Obdĺžniky si môžete narezať vopred a prirovnať jeden k druhému, aby mali rovnakú veľkosť.
- Na každej veži hradu sú ešte menšie vežičky, ktoré si pripravíme podobným spôsobom z rovnakých keksíkov. Menšie vežičky môžeme narezať do štvorčekov a opäť zlepiť glazúrou. Malé vežičky následne nalepíme na všetky štyri veže.
- Keď máme dokončenú „hrubé základy“ hradu, pustíme sa do stavania striešky. Ako nosné piliere nám poslúžia Zlaté oplátky, ktoré prilepíme na základy hradu do rady na stred.
- Na striešku použijeme Zlaté polomáčané mini, ktoré spojíme nad nosnými piliermi z oplátok do striešky.
- Na striešky vežičiek budeme potrebovať Zlaté polomáčané, ktoré si narežeme do tvaru malých trojuholníkov. Tie následne spojíme do tvaru ihlanu pomocou glazúry.
- Keď máme všetky vežičky hotové, môžeme sa pustiť do okienok hradu. Malé okienka si narežeme zo Zlatých kakaových sušienok, ktoré následne prilepíme na steny hradu glazúrou.
- Ak patríte medzi detailistov, možete hrany striešok a vežičiek vyplniť tmavou čokoládovou polevou.
Podobné recepty
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
Suroviny
- 27 balíček Zlaté Florenta
- 5 balíček Zlaté polomáčané
- 5 balíček Zlaté polomáčané mini
- 1 balíček Zlaté sušienky kakaové
- 1 balíček Zlaté oplátky
- 4 ks vaječné bielka
- 1 kg práškový cukor
„Zlatý“ Bratislavský hrad - príprava
- Najprv si pripravíme spájací materiál – kráľovskú glazúru, ktorá nám poslúži ako sladká malta. Oddelíme si žĺtka od bielok a odstránime aj konček bielka. V miske preosejeme práškový cukor a vymiešame s bielkami vareškou. Polevou naplníme zdobičky, prípadne môžeme použiť aj vrecúško, ktoré prederavíme.
Ako prvé si pripravíme základy hradu, ktoré budú pozostávať zo Zlatých Florenta. Tie si rozložíme do tvaru štvorca a postupne ich ukladáme na seba a lepíme kráľovskou glazúrou. V jednom rohu štvorca si necháme miesto na jednu vežu, keďže v skutočnosti má Bratislavský hrad jednu vežu väčšiu ako ostatné.
- Keď dokončíme základy, pripravíme si vežu z tých istých keksíkov. Narežeme si keksíky do požadovanej veľkosti a vystaviame z nich vežu podobným spôsobom ako základy. Hotovú vežu spojíme so základmi opäť kráľovskou glazúrou.
- Zvyšné tri vežičky hradu sú menšie, preto si keksíky nakrájame na menšie obdĺžniky, ktoré spojíme glazúrou a nalepíme do zvyšných rohov hradu. Obdĺžniky si môžete narezať vopred a prirovnať jeden k druhému, aby mali rovnakú veľkosť.
- Na každej veži hradu sú ešte menšie vežičky, ktoré si pripravíme podobným spôsobom z rovnakých keksíkov. Menšie vežičky môžeme narezať do štvorčekov a opäť zlepiť glazúrou. Malé vežičky následne nalepíme na všetky štyri veže.
- Keď máme dokončenú „hrubé základy“ hradu, pustíme sa do stavania striešky. Ako nosné piliere nám poslúžia Zlaté oplátky, ktoré prilepíme na základy hradu do rady na stred.
- Na striešku použijeme Zlaté polomáčané mini, ktoré spojíme nad nosnými piliermi z oplátok do striešky.
- Na striešky vežičiek budeme potrebovať Zlaté polomáčané, ktoré si narežeme do tvaru malých trojuholníkov. Tie následne spojíme do tvaru ihlanu pomocou glazúry.
- Keď máme všetky vežičky hotové, môžeme sa pustiť do okienok hradu. Malé okienka si narežeme zo Zlatých kakaových sušienok, ktoré následne prilepíme na steny hradu glazúrou.
- Ak patríte medzi detailistov, možete hrany striešok a vežičiek vyplniť tmavou čokoládovou polevou.