Najlepšie recepty
Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!
Kačka na pomarančoch
ĽahkýCelkom lacný
Príprava
Varenie
Kategória:
Prekvapte svojich blízkych a pripravte pre nich kačku netradičným spôsobom.
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
Suroviny
- 1 ks kačka
- 2 ks pomaranč
- 2 pl šťava z pomaranča
- 2 pl med
- soľ
- korenie biele mleté
Omáčka
- 3 ks pomaranč
- 2 dl vývar
- 1 ks strúčik cesnaku
- cukor
- maslo
- škorica
- soľ
- klinčeky
- múka na zahustenie
Kačka na pomarančoch - príprava
- Umytú kačicu osolíme, okoreníme z každej strany a vložíme do pekáča. Na kačku poukladáme jeden nakrájaný a očistený pomaranč aj so šupkou. Kačku podlejeme vodou alebo vývarom. Pečieme pri 180 stupňov približne 1 hodinu. Potom ju odkryjeme a pečieme ešte asi pol hodinu. Ak je mäso už hotové potrieme kačicu medom rozmiešaným s pomarančovou šťavou.
- Omáčka:
Do roztopeného masla pridáme cukor a následne zalejeme teplým vývarom. Pridáme pretlačený cesnak a tri ošúpané pomaranče. Krátko povaríme. Pridáme soľ, koreniny a omáčku zahustíme múkou a rozmixujeme.
- Kačicu podávame podliatu pomarančovou omáčkou a ozdobenú kúskami pomarančov. Vhodná príloha sú opekané zemiaky.
Podobné recepty
Prekvapte svojich blízkych a pripravte pre nich kačku netradičným spôsobom.
Ingrediencie
Pre 4 Osoba(y)
Suroviny
- 1 ks kačka
- 2 ks pomaranč
- 2 pl šťava z pomaranča
- 2 pl med
- soľ
- korenie biele mleté
Omáčka
- 3 ks pomaranč
- 2 dl vývar
- 1 ks strúčik cesnaku
- cukor
- maslo
- škorica
- soľ
- klinčeky
- múka na zahustenie
Kačka na pomarančoch - príprava
- Umytú kačicu osolíme, okoreníme z každej strany a vložíme do pekáča. Na kačku poukladáme jeden nakrájaný a očistený pomaranč aj so šupkou. Kačku podlejeme vodou alebo vývarom. Pečieme pri 180 stupňov približne 1 hodinu. Potom ju odkryjeme a pečieme ešte asi pol hodinu. Ak je mäso už hotové potrieme kačicu medom rozmiešaným s pomarančovou šťavou.
- Omáčka:
Do roztopeného masla pridáme cukor a následne zalejeme teplým vývarom. Pridáme pretlačený cesnak a tri ošúpané pomaranče. Krátko povaríme. Pridáme soľ, koreniny a omáčku zahustíme múkou a rozmixujeme. - Kačicu podávame podliatu pomarančovou omáčkou a ozdobenú kúskami pomarančov. Vhodná príloha sú opekané zemiaky.