Najlepšie recepty

Tí, ktorým varenie a pečenie robí radosť si na najrecepty.sk nájdu to svoje. Pridávajte svoje najobľúbenejšie recepty, komentujte ich, hodnoťte a ukladajte si tie, čo sa vám najviac pozdávajú. Stačí ak sa zaregistrujete a budete ich mať vždy poruke. Navyše tu nájdete možnosti si zasúťažiť o zaujímavé produkty. Zapojte sa a vyhrajte s najrecepty.sk!


Veterníky z odpalovaného cesta,
Suroviny na cesto:voda 250 ml,palmarin 100g,múka polohrubá 200g,vajcia surové vážené v škrupine 280-300g (4-5 vajec) Suroviny na krém:500 ml mlieka,2 ks zlatý klas,3 pl cukor kryštálový,1/2 bal.cukor vanilkový,4 ks bielka vyšľahané v tuhý sneh a potom namiešané do teplého pudingu zo zlatého klasu.

Veterníky z odpalovaného cesta, - príprava

    1) 100 g palmarinu a 250 ml vody privedieme do varu.Miešame pokiaľ sa nám maslo celkom nerozpustí. 2) Do tohto tukového roztoku prisypeme 200 g polohrubej múky a intenzívne miešame pokiaľ nedostaneme lesklé cesto.Doba miešania by mala byť tak 3-4 min.Odpálené cesto si necháme vychladnúť.3) Do vychladnutého cesta namiešame na pomalom chode mixera najprv 2 ks vajec a potom ďaľšie 2 ks a nakoniec pridáme ešte 1 vajce a krém premiešame už teraz na rýchlom stupni mixera.4) Pripravíme si plech vymastený a posypaný múkou.5) Na takto prichystaný plech si s vykrajovačom na pagáče spravíme kruhy kde budeme striekať dvojvrstvové veterníky.Resp.jeden kruh a ďaľší pôjde naň.Predhrejeme si rúru na pečenie na 200 C.
    Pečieme nasledovne: 10 min./200 C. a ďaľších 40 min./180 C.Samozrejme ten čas pečenia záleží aj od vašej rúry a veľkosti surových veterníkov.Priemer mojich bol v strede 5,3 cm.Po upečení rúru vypneme a veterníky z nej vyberáme po jednom a hneď ich rozrežeme,vyhneme sa takto prevdepodobne tomu aby nám veterníky po kratkej dobe klesly.
Top